2021-07-29 10:19:29• hírek • Erdélysport.hu

Kettős győzelme után már biztosan csoportkörös a Kolozsvári CFR

Foto: facebook.com/cfr1907
Foto: facebook.com/cfr1907

Az idegenbeli 2-1-es siker után hazai pályán 2-0-ra győzte le a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata a gibraltári Lincoln Red Imps együttesét a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, így bejutott a harmadik fordulóban. Egyben az is biztossá vált, hogy a „vasutasok” egymást követő harmadik szezonban is ott lesznek valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. A kérdés már csak, hogy melyikben…

Az első mérkőzésen alaposan ráijeszthetett az erdélyiekre a 25-szörös gibraltári bajnok, amely egy gólos előnnyel vonult a szünetre, így Kolozsváron a házigazda igyekezett korán dűlőre vinni a dolgot: a 18. percben Runar Sigurjonsson tett vissza egy labdát fejjel, a kapu előterébe érkezett Mike Cestor és megszerezte a vezetést a román bajnok számára. A francia védő legutóbb tavaly augusztus közepén volt eredményes, akkor szintén a BL-selejtezőben talált be a máltai Floriana kapujába.

A szerdai találkozó hőse azonban nem ő, hanem Sigurjonsson volt: az izlandi légiós az 58. percben pazar szabadrúgással duplázta meg csapata előnyét. Hogy ez egyben a végeredményt jelző találat is volt, az elsősorban a rengeteg helyzetet elpuskázó támadóknak és a két kapusnak köszönhető. Bizony, ez nem elírás: a hazai kapuban ugyanis Giedrius Arlauskisnak ugyanis legalább annyi dolga akadt (ha nem több), mint a másik oldalon Lolo Solernek! (Egy másik kapus, a mindössze 18 éves Hindrich Ottó ezúttal is ott lehetett a kispadon.)

A Red Imps félprofi labdarúgói ugyanis felszabadult játékkal igyekeztek előrukkolni. Tudatában annak, hogy továbbjutási esélyeik minimálisak, mindenféle nyomás nélkül fociztak, amibe több látványos egyéni, sőt kollektív megoldás is belefért, Arlauskisnak pedig néha bravúrokra volt szüksége. A másik oldalon a kolozsvári játékosok is összehoztak néhány szép megoldást, játékukba azonban nagyon sok volt a hiba, a pontatlanság. Mert ami belefér egyik oldalon, az nem fér bele a másikon, ugye.

 

És biztosan nem fog beleférni a következő körben a Young Boys ellen, amely gól nélküli pozsonyi mérkőzés után Bernben 3-2-re legyőzte a sérült Holman Dávidot nélkülöző Slovant. Amely egy büntetőt is kihagyott…

 

Amennyiben a CFR a svájciakon is túljut, akkor bejut a BL rájátszásába. Amennyiben búcsúzik, akkor az Európa Liga rájátszásában folytatja. Ha innen is kiesik, akkor jön a „vigaszág”: a Konferencia Liga csoportkörében már biztosan ott lehet!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: